אנו שמחים להציג בפניכם את העונה הבאה של הסדרה "7 בשבע". כבכל שנה, אנו מציגים תוכנית מגוונת, עם טובי המוסיקאים מהארץ ומהעולם. פרופ' אריאל הירשפלד יקדים הרצאה קצרה לכל קונצרט, ולאחר ההופעות נקיים שיחה של הנגנים עם הקהל, על כוס יין וכיבוד קל.
פרופ' אריאל הירשפלד: "סדרת הקונצרטים הקאמריים '7 בשבע' לעונה הבאה – באה, כרגיל, להסיר את ירוקת ההרגל והמובן מאליו מן המוסיקה, וכרגיל היא נועדה לאו-דווקא למומחים, אלא לבאים להקשיב 'קֶשֶׁב רַב קָשֶׁב' (ישעיהו כ"א). יהיו בה כמה מפסגות הרפרטואר הקאמרי, לצד יצירות המוכרות רק למתי-מעט; יהיו בה שירים ישראליים שהם שירים אומנותיים לכל דבר והתרחשות-ג'אז נפלאה, התעמקות בכלי אחד (נבל) ובצירופי-תזמור נדירים."
העכשיו של המוזיקה אינו ״פוסט מודרניזם״ ואינו עסוק רק בעכשיו. הוא עשוי מגעים חדשים והיכרויות עם תרבויות שכנות ורחוקות, מסורתיות וחדשניות, והוא יודע היטב כי אינו אלא המשך שוצף של זרמים שנבעו הרחק ממנו.
הסדרה השנה מזמנת את יוזף היידן, יאניס קסנקיס, מוריס ראוול ושירה בדואית, יוהנס ברהמס, מנחם ויזנברג וג׳ורג׳ גרשווין. נשמע בה את ההרכבים הקלאסיים ביותר של הרביעייה והחמישייה ביצירות השרויות בפסגתה הנשגבת של המוזיקה האומנותית המערבית, לצד יצירות מקוריות הבאות מן ההווה ומן המסורת המקומית. יצירות לכלי הקשה, אלתורי ג׳ז ושירים אומנותיים.
היסוד הקאמרי עשוי מאז ומתמיד לחידוד הקשב, לשמיעת מגעים בין צלילים בודדים, להיכרות מתחדשת עם מרקמים וצבעים. השנה ישתרע הקשב לא רק מעולם המיתרים, השירה האומנותית וכלי ההקשה אלא גם למגעים בין מצלולים לתנועה ומחול.
פרופ' אריאל הירשפלד
הפסנתרנים מיכאל זרצקל וגיא סלאפק מבצעים מוסיקה לפסנתר מאת מוריס ראוול.
ערב עם רביעיית אריאל שתבצע שתי רביעיות מאת היידן.