
הסדרה הבינלאומית ע''ש איליין וסר ג'יימס וולפנזון
הסדרה הבינלאומית של המרכז למוסיקה ירושלים משכנות שאננים מציעה לקהל הירושלמי מפגשים יוצאי דופן עם הרכבים קאמריים וסולנים מובילים מרחבי העולם. באולם ההיסטורי הנפלא שבמתחם ימק"א בירושלים.
כבכל שנה נארח בסדרה הבינלאומית ממיטב ההרכבים המובילים בעולם, בהם חברים בוגרי פעילויות המרכז למוסיקה, שזכו לקריירה בינלאומית, ביניהם הרביעייה הירושלמית, נגני הפרויקט הקאמרי הישראלי והפסנתרנים בוריס גילטבורג ואיתמר גולן.
השנה יופיעו אמנים והרכבים בינלאומיים מובילים: שלישיית בוש, רביעיית סימפלי, רביעיית מארמן והכנרים דוד גרימל ואנטיה וייטהאס.
בסדרה יתקיים קונצרט מיוחד של הרביעייה הירושלמית עם הכנר הדגול פנחס צוקרמן והצ'לנית אמנדה פורסיית'. רביעיית בלצ'יאה, מהרביעיות המובילות בעולם תגיע לשני קונצרטים ותבצע יצירות ממיטב הרפרטואר מאת שוברט, בטהובן, שוסטקוביץ ופרוקופייב.
כסנונית ראשונה לאירועי יובל ה-50 למרכז למוסיקה שנוסד בשנת 1973, נקיים קונצרט בנגינת בוגרי המרכז שזכו לקריירות בינלאומיות עשירות ביניהם הכנרים רועי שילוח וגלעד הילדסהיים, הויולן גיא בנציוני והצ'לנים צביקה פלסר ואריאל טושינסקי. בקונצרט תנוגן החמישייה המפורסמת מאת שוברט בדו מג'ור בצד רביעייה נדירה ויפהפייה מאת ארנסקי. זוהי סגירת מעגל מרגשת – המוסיקאים עבדו כתלמידים על החמישייה מאת שוברט במרכז למוסיקה, אי שם בשנות השמונים.

עולם המוסיקה הקלאסית ומדינת ישראל איבדו שניים מתומכיהם הנלהבים עם פטירתם של סֶר ג'יימס ואיליין וולפנזון ז"ל. ג'ים ואיליין היו חובבי מוסיקה, אידיאליסטים ומחויבים עמוקות למוסיקה ולמורשת התרבות של ירושלים, תחומים חיוניים למעורבות ולהכלה בין קהילות שונות. היות שכך, בני הזוג היו שגריריו הגדולים של מרכז למוסיקה ירושלים – נקודת ההתמזגות של תשוקותיהם העמוקות ביותר.
ג'ים ואיליין תמכו במרכז למוסיקה ירושלים למן היווסדו; אין זה מקרה שראש העירייה טדי קולק, אייזק שטרן ומשפחת רוטשילד (שבלעדיהם מרכז למוסיקה ירושלים לא היה קיים) היו בין המשפיעים החשובים ביותר בחייו של ג'ים וולפנזון. טדי קולק הביא את ג'ים לקרן לירושלים, שבראשה עמד ושימש יושב ראש ומדריך במשך שנים רבות. אייזק שטרן חבַר לג'ים להציל את קרנגי הול בניו יורק, שג'ים גם הוביל במשך שנים רבות; ולבסוף, ג'ים היה חבר קרוב מאוד של משפחת רוטשילד, ונפל בחלקו הכבוד הרב לשרת בתפקיד נאמן יד הנדיב במשך 22 שנים.
מחויבותה של איליין לישראל הושפעה עמוקות מהוריה, שהביאו אותה לארץ בשנת 1952. לאיליין היה חזון נטוע עמוק לאיכות בחינוך ולשוויון בו; היא מילאה תפקידי הנהגה בדירקטוריונים של מוסדות חינוך ותרבות רבים בישראל ואף ביקרה בהם בתדירות רבה עד לפטירתה הבלתי צפויה ובטרם עת. איליין מעולם לא הייתה מאושרת יותר מאשר כשהייתה בישראל, מוקפת בחברים ובמוסיקה. היא הייתה שותפה שווה בכל פועלו של ג'ים: בקרן לירושלים, בקרנגי הול, במרכז קנדי ובבנק העולמי – שג'ים היה נשיאו בכהונה שנמשכה עשור, בין השנים 2005-1995.
במהלך 59 שנות נישואיהם, נכחו ג'ים ואליין במאות קונצרטים בתזמורת הפילהרמונית הישראלית ובמרכז למוסיקה ירושלים ולרוב תכננו את נסיעותיהם כך שלא יחמיצו קונצרט של אחד מחבריהם המוסיקאים הרבים. הם היו ודאי נרגשים מאוד מסדרת הקונצרטים הזאת, ומשפחת וולפנזון ומרכז למוסיקה ירושלים מודים מעומק הלב ליד הנדיב על תרומת ההנצחה הנדיבה שאפשרה את קיום הסדרה.
יום חמישי, 30.3.2023 בשעה 20:00
דוד גרימל ואיתמר גולן

רסיטל לכינור ופסנתר. מיצירות בטהובן, פולנק ופרוקופייב.