דוד גרימל

דוד גרימל ידוע בסקרנותו האינטלקטואלית, בטעמו ההרפתקני ובמחויבותו לחברה, הוא מופיע בקביעות על הבמות הגדולות בעולם: אולם סאנטורי בטוקיו, הפילהרמונית של פריז, 'המוסיקה של וינה', הקונצרטחבאו באמסטרדם, הקונצרטהאוס בברלין, אולם ויגמור בלונדון, הטונהאלה של ציריך, מרכז לינקולן בניו יורק, קונסרבטוריון צ'ייקובסקי במוסקבה, אקדמיית ליסט בבודפשט, אולם ויקטוריה בז'נבה, האודיטוריום הלאומי של מדריד, תיאטרון השאנז אליזה, אולם הקונצרטים הלאומי של טייוואן, הבוזאר בבריסל ורבים אחרים.

דוד גרימל שיתף פעולה כסולן עם תזמורות חשובות רבות ביניהן תזמורת פריז, תזמורת פילהרמוניה, תזמורת רדיו צרפת, תזמורת שאמבר ד'אירופה, הסימפונית של ברלין, התזמורת הלאומית הרוסית, הפילהרמונית החדשה של יפן, התזמורת הקאמרית האנגלית, תזמורת מוצרטאום של זלצבורג, הסימפוניה ירושלים תזמורת, הפילהרמונית של פראג, תזמורת קרן גולבנקיאן ליסבון, סינפוניה ורסוביה. הוא הופיע לצד מנצחים כמו כריסטוף אשנבך, היינריך שיף, לורנס פוסטר, עמנואל קריווין, מיכאיל פלטנב, רפאל פרוהבק דה בורגוס, פיטר אאטוווס, אנדריס נלסונס, ג'וקה פקה סארסטה, כריסטיאן ארמינג ואחרים.

מלחינים רבים הקדישו לו את יצירותיהם ביניהם מארק-אנדרה דלבאבי, בריס פאוסט, תיירי אסקייץ', ליסה לים, ז'אן פרנסואה זיגל, אלכסנדר גספארוב, ויקטור קיסין, פומינורי טנדה, איבן פדל, פיליפ הרסנט, אנדרס הילבורג, אוסקר ביאנקי, גוילה קונסון, פרדריק ורירס, אריק מונטלבטי, ריצ'רד דובונון, מנחם צור, גרסיאן פינצי ואחרים.

במשך 20 שנה, דוד גרימל הקדיש חלק מהקריירה שלו לפיתוח תזמורת Les Dissonances, שהוא המייסד והמנהל המוסיקלי והאמנותי שלה. במסגרת זו הפגיש גרימל מוסיקאים מכמה מהתזמורות הטובות ביותר באירופה, כמו גם כישרונות צעירים רבים בתחילת דרכם, כדי לחוות את המוסיקה כשמחה שהתגלתה מחדש, תוך התמודדות עם הרפרטואר הסימפוני הגדול ברוח המוסיקה הקאמרית בניהולו המוסיקלי. התזמורת הייתה אורחת קבועה בבמות אירופאיות גדולות ובפסטיבלים בינלאומיים. סרטי קונצרטים שהופקו על ידי Les Dissonances שודרו בלמעלה מ-60 מדינות.

כיום הוא פעיל כסולן ומנצח על פי המודל שיצר ב'דיסוננסים' עם תזמורות רבות ביניהן תזמורת לאומית דה ליון, תזמורת לאומית דה שטרסבורג, תזמורת לאומית דה לוריין, סינפוניקה דה גליציה, בודפשטי וונוסוק, תזמורת אנימה, קרקוביה, בילבאו, התזמורת הקאמרית של מוסקבה, רדיו בוקרשט, מורסיה, התזמורת הסימפונית של טייפה, ניאוג'יבה, קוופיו, זונדרדיילנד, טרונדהיים, הפילהרמונית של אנסקו, התזמורת הלאומית של ליל

גרימל הקליט עבור תקליטים EMI, Harmonia Mundi, Aeon, Naive, Transart, Dissonances וכרגע מקליט עבור La Dolce Volta. ההקלטות שלו זכו לשבחים מהעיתונות: BBC Choice, Choc de l'année Classica, Arte Selection, ffff Telerama, diapason d'or וכו'. מוזיקאי קאמרי מבוקש, הוא אורח בפסטיבלים הבינלאומיים הגדולים ביותר. כיום הוא מופיע בקביעות בשלישיית פסנתר עם פיליפ קאסארד ואן גאסטינל, וברסיטל עם הפסנתרנים איתמר גולן וריקרדו קסטרו.

גרימל, שהעברת הידע למוסיקאים צעירים תמיד הייתה חשובה עבורו, הקים בשנת 2022 את פסטיבל האקדמיה Lumières d'Europe תחת נשיאותו של סרז' הארוצ'ה, חתן פרס נובל לפיזיקה. Lumières d'Europe מיועדת למוסיקאים צעירים ומוכשרים בתחילת דרכם, המוזמנים לעבוד ולהופיע לצד אמנים בינלאומיים. חוקרים מובילים מוזמנים לשפוך אור פילוסופי, ספרותי, היסטורי או מדעי על הנושאים הנידונים בכל מפגש.

Lumières d'Europe מתקיים במספר בירות אירופאיות, בשיתוף עם מוסדות תרבות גדולים (Fondation Royaumont, מכון וייצמן, המרכז למוסיקה ירושלים, Festival International Georges Enescu, Institut de France, Collège de France) ותורם להשתלבות המקצועית של מוסיקאים צעירים אירופאים.

בשנת 2004, דוד גרימל גם יצר את L'Autre Saison: עונה של קונצרטים לעזרת חסרי בית בפריז, הנערכת כעת בשיתוף עם רשת ARTE. במסגרת זו הופיעו גדולי האמנים באופן שאפשר ליותר מ-400 איש להימלט מעוני קיצוני.

דוד גרימל זכה בתואר האבירות Chevalier dans l'Ordre des Arts et Lettres בשנת 2008 מטעם משרד התרבות הצרפתי. גרימל, פדגוג בעל שם, מלמד כינור ב-Musikhochschule ב-Saarbrücken וב-Conservatoire National Supérieur de Musique בפריז, ומוזמן באופן קבוע לשבת בחבר מושבעים בתחרויות בינלאומיות גדולות ולתת כיתות אמן ברחבי העולם. הוא מנגן בכינור ה-Roederer Stradivarius משנת 1710 ובכינור ה'דון קישוט' שנבנה עבורו על ידי ז'אק פוסטייר. הוא מנגן בקשתות מאת לואי טורטה, דומיניק פקטה ופייר גרונברגר, בהתאם לרפרטואר.